Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Lahůdka pro příznivce blues ve čtvrtek v jabloneckém Klubu Na Rampě

20. 04. 2022 | 18:25

Je to už šestnáct let, co společnost Ruf Records dala dohromady svoji první „Bluesovou karavanu“. Její koncept zůstává stále stejný: tři vycházející hvězdy současného blues – tentokrát Katie Henry (USA), Will Jacobs (USA) a Whitney Shay (USA) předvedou svoje tři samostatná vystoupení a na závěr se spojí do společného muzicírování, do kterého vtáhnou i přítomné publikum.

Blues Caravan 2022
Blues Caravan 2022

V Čechách letos jediná zastávka se uskuteční ve čtvrtek 21. dubna v jabloneckém Klubu Na Rampě.

Nikdo nezní jako Katie Henry. Charismatická zpěvačka a skladatelka poskakující mezi mikrofonním stojanem, klavírem a s Gibsonem SG na krku se vrhá na žánry, které zahrnují rock, rhythm and blues, soul, funk i pop. „Hudba pro mě byla vždy o svobodě projevu. A když diváci odejdou z mého vystoupení s pocitem, že jsme mezi sebou všichni navzájem propojeni, vím, že jsem odvedla dobrou práci“ říká Katie.

Osmadvacetiletý Will Jacobs pocházející z Chicaga, je představitelem moderního blues, rhythm and blues a soulu. Známý je především díky svým strhujícím koncertům, ať už hraje v klubech nebo na festivalech, jeho kytara ovládne každé pódium.

„Stand Up!“ není jen název alba, ale i příkaz, který nutí každého, kdo uslyší Whitney Shay, k nástupu na taneční parket. Tato rusovlasá dynamitová nálož, pocházející ze San Diega, nahrála album k tanci, popíjení i snění. O své hudbě říká: „Hraji vysoce energické soulové rhythm & blues, které přinutí lidi tancovat a zároveň zburcovat svoje nitro.“

Jednou už karavana Klubem Na Rampě proběhla. V roce 2016 za účasti Blue Sisters, skvělých zpěvaček Iny Forsman (Finland), Layly Zoe (Canada) a Tashy Taylor (USA). A jako tenkrát, i letos karavana stojí určitě za slyšení, bude pro návštěvníky velkým zážitkem.

TZ