Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Lyžařský areál Kolečko v Břízkách bude o víkendu zavřený, důvodem jsou mezinárodní závody

25. 02. 2021 | 11:12

Od čtvrtka 25. do neděle 28. února se v jabloneckých Břízkách, v lyžařském areálu Kolečko, uskuteční FIS mezinárodní závody v běhu na lyžích. SKI KLUB JABLONEC získal na pořádání závodů výjimku Ministerstva zdravotnictví. Proto bude lyžařský areál včetně závodních tratí od čtvrtečního poledne do nedělního odpoledne pro veřejnost uzavřený.

lyže běžky nové
Ilustrační foto

„Součástí této výjimky jsou pravidla a přísná opatření, na jejichž základě můžeme závody pořádat,“ říká předseda klubu Vladimír Kopal. Každý, kdo bude mít přístup do areálu, musí projít vstupním filtrem, měřením teploty a doložit negativní test na koronavirus. Kromě sportovců musí mít všichni ochranu dýchacích cest a závody proběhnou bez publika.

Kolečko v Břízkách nyní hojně využívají Jablonečané ke sportování. Od čtvrtka však pro ně bude areál uzavřený. „Uzavře se ve čtvrtek v poledne, protože odpoledne už jsou plánované tréninky. Zalyžovat by si veřejnost mohla přijít zase v neděli po 15 hodině,“ doplňuje Kopal.

Více informací o mezinárodních závodech najdete na FB profilu Ski klub Jablonec

JN/Jana Fričová