Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na jablonecký skatepark je konečná studie. Prozatimní odhad na jeho realizaci je zatím cca 9 milionů

17. 09. 2022 | 10:34

Jablonec nad Nisou hodnotil několik variant umístění skateparku. Jako nejvhodnější se nakonec ukázalo dosavadní místo, kde sportoviště je. Studie k nové podobě skateparku předpokládá i vznik pergoly s piknikovým stolem a zázemí pro návštěvníky včetně zastíněné části a toalet. Současný odhad nákladů je 9 mil. korun.
 

Design skateparku a překážek je navržený na základě diskuze se zástupci komunity reprezentované sdružením Freestyle klub Jablonec, z. s. „Navrženému street parku dominují překážky, které známe z běžného pouličního prostředí, tzn. různě vysoké a dlouhé sjezdy, schody, zábradlí, zídky, lavičky, obrubníky atd.,“ upřesňuje náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.   

Vzhledem k nárustu cen je předpoklad finančních nákladů na nový skatepark 7,6 mil Kč s DPH. „K tomu je nutné připočítat cenu za ošetření zeleně, novou buňku s WC, pergolu, odstranění lezecké stěny a realizaci protihlukového opatření vůči bytovému domu. Prozatimní odhad je tedy cca 9 mil. Kč,“ dodává Roubíček.
Navržený skatepark je rozdělený na dvě části, betonová má rozlohu cca 900 m2 a asfaltová cca 400 m2.

Betonový skatepark tvoří různě veliké a tvarově členité plochy výškově dělené schody nebo nájezdovými rampami, které mají po stranách opěrné zídky různé šířky. Všechny kovové konstrukce (hrany zídek, zábradlí, coping) budou žárově zinkované. Konstrukce betonových ploch bude z povrchově leštěného mrazuvzdorného betonu. V asfaltové části bude položena nová vrstva asfaltobetonu a na ní budou nové betonové překážky. Skatepark zatím nebude z finančních důvodů zastřešený.

JN/Jana Fričová