Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce v noci klesla teplota pod minus 22 stupňů Celsia. Za "oknem" dnes bude krásně celý den

01. 03. 2022 | 7:49

AKTUALIZOVÁNO: Mrazivou a jasnou noc má za sebou Liberecký kraj. Na Jizerce v Jizerských horách k dnešnímu ránu teplota klesla pod minus 22 stupňů Celsia. Na stanici Jizerka - rašeliniště bylo minus 22,8 stupně Celsia a na stanici Jizerka minus 22,2 stupně, řekl dnes ČTK Martin Novák z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

zimaRodina
ilustrační foto

V nižších polohách kraje byla noční minima pod minus pět stupni Celsia, nejchladněji bylo v Liberci, minus 8,6 stupně. V Jizerských horách teplota v Bedřichově, na Nové Louce, Smědavě či Souši klesla pod minus 15 stupňů. Tradičně nejchladněji bylo v mrazové kotlině na Jizerce. Nejde ale pro ni ani o nejnižší teplotu této zimy - loni v prosinci, v noci na Boží hod, tam bylo skoro minus 27 stupňů Celsia.

Povrchy vozovek v Libereckém kraji jsou dnes ráno podle údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic převážně suché a vymrzlé. Zvýšenou opatrnost doporučují silničáři na vozovkách v západní části Krkonoš na Semilsku, neboť jsou na nich zmrazky.

Podle předpovědi by přes den mělo být jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty budou mezi čtyřmi až sedmi stupni, na horách kolem nuly.

čtk