Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Paseckém náměstí v Jablonci se chystá revitalizace parku, kácet se začne do konce března

23. 03. 2021 | 17:37

Do konce března se pokácí tisy v parčíku na Paseckém náměstí. Tím bude zahájena revitalizace parku, který je zařazený do zásobníku projektů MA21. Kácení je povolené pouze v období vegetačního klidu, proto proběhne nyní, i když zahájení vlastní revitalizace je plánované na srpen až září.

kácení saw-cut-87095 1280
Ilustrační foto

„Obnova parku se bude týkat cestní sítě a ošetření stromů, součástí budou také nové záhony s keři a trvalkami. Instalovaná bude nová informační tabule a mobiliář. O podobu textu na tabuli se postará Osadní výbor Šumava a Jablonecké Paseky,“ říká vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová.Foto: JNOsadní výbor, který dal podnět k obnově území, se vyjadřuje také k podobě projektu. „Až vše doladíme s projektantkou i členy osadního výboru, může být projekt dokončený. Pak vybereme dodavatele a začneme s realizací. Tím, že se odstraní velké překážky v podobě tisů od chodníku směrem do parku, prostor se opticky zvětší, prosvětlí a bude opět vidět také zdejší památník,“ připomíná Gaislerová. Obnova parku by neměla překročit částku půl milionu korun, přičemž sto tisíc korun by mělo plynout z participativního rozpočtu.

Projekt Zlepšení strategického řízení a plánování udržitelného rozvoje v Jablonci nad Nisou je spolufinancován z EU z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

JN/Jana Fričová