Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nejlepší čeští králíci hopsají metr vysoko a při skoku dalekém až do téměř třímetrové vzdálenosti

12. 11. 2022 | 19:50

Králíci budou za týden v Jablonci nad Nisou skákat přes překážky, do výšky i do dálky. V pátek a v sobotu bude v tamní městské sportovní hale 8. ročník Mistrovství Evropy v králičím hopu. Ve čtyřech disciplínách se představí 210 králíků se zhruba 60 chovateli. Za organizátory o tom ČTK informovala Vendula Kohoutová.

králík
ilustrační foto

"Mistrovství se mohou zúčastnit jen závodní dvojice, které získaly kvalifikace pro tento závod. Každý stát má omezený počet startů, a nejen proto se jedná o nejprestižnější událost králičího hopu ve světě," uvedla Kohoutová.

Králičí hop vznikl zhruba před 30 lety ve Švédsku a postupně se rozšířil i do dalších evropských zemí. V Česku má více než desetiletou tradici a těší se rostoucí popularitě. Králíci závodí ve čtyřech disciplínách - v rovinné dráze, parkuru, skoku vysokém a skoku dalekém. Nejlepší čeští králíci skáčou metr vysoko a při skoku dalekém se dokážou odrazit až bezmála do třímetrové vzdálenosti.

čtk