Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O prázdninách se bude opravovat část jabloneckého atletického stadionu Střelnice

21. 05. 2022 | 15:31

Jablonec nad Nisou opraví povrch části technického sektoru lehkoatletického stadionu Střelnice. Plocha o rozloze přesahující 1600 m2 vyjde na 1,7 mil. korun včetně DPH. Na opravu má firma maximálně tři červencové týdny.

atletika-648020 1280
Ilustrační foto

Z finančních důvodů musel být zrušený plánovaný retoping celého lehkoatletického stadionu. „Vedení města se však rozhodlo opravit část sportovního povrchu, který je po 18 letech užívání v havarijním stavu a hrozí, že se na něm sportovci zraní,“ komentuje stav jablonecký náměstek primátora pro ekonomiku a majetek Milan Kouřil.

Město proto vyhlásilo veřejnou zakázku na opravu povrchu části technického sektoru u disku, rozběžiště skoku o tyči, skoku do výšky, skoku dalekého a hodu oštěpem. „O zakázku projevily zájem tři společnosti s nabídkovou cenou v rozmezí od 1,7 do dvou milionů korun. Zakázku bude realizovat firma TUBEKO SPORT, spol. s r.o.,“ uvádí náměstek Kouřil s tím, že firma s nejvhodnější nabídkou za 1,731 mil. Kč včetně DPH má na opravu maximálně tři týdny v červenci, jinak je stadion obsazený závody.

Letos si jablonecký Atletický oddíl TJ LIAZ připomíná 75. výročí svého založení. Oslavy zahájil v dubnu tradiční 49. mezinárodní mítink Jablonecká hala 2022. Další bude Mladá Evropa, největší akcí pak bude MČR žáků a žákyň v září a v říjnu je v plánu slavnostní setkání všech atletických talentů minulých i současných.

Právě zástupce jabloneckých atletů v čele s předsedou oddílu Dušanem Molitorisem přijal v pondělí 16. května na jablonecké radnici primátor Jiří Čeřovský s náměstkem Davidem Mánkem. Setkání bylo neformální a točilo se hlavně okolo vzpomínek na soutěže i legendární závodníky a na začátky atletiky v Jablonci nad Nisou.

JN/Jana Fričová