Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Odemykání Jizery se uskuteční po dvou letech tradičně na Malé Skále a konečně i s veřejností

30. 03. 2022 | 14:43

Vodáci se po dvouleté pauze sejdou, aby společně symbolicky otevřeli řeku Jizeru a odstartovali tak vodáckou sezónu. Oblíbená událost proběhne 9. dubna 2022 u Žluté plovárny v obci Malá Skála. Pořadatelem akce je už tradičně společnost Sundisk, která provozuje několik půjčoven lodí
a koloběžek podél Jizery.

odemykani jizery 07
archivní foto, rituál odemykání Jizery je stále tentýž

Ve spolupráci s obcí Líšný bude i letos připravena pohádková cesta z Malé Skály do Líšného a již od 9 hodin budou u Žluté plovárny k dispozici aktivity pro rodiny s dětmi.
O hudební doprovodný program se postará jablonecké studio Kokos a ve 13 hodin se představí loutkové divadlo Rolnička s Jarní dračí pohádkou.

,,I letos navážeme na tradici zábavných rituálů při Odemykání Jizery. Opět uvidíte v akci skupinu otužilců, vodníky a jiné zajímavé postavy, kteří si ve 14 hodin při slavnostním odemčení Jizery předají klíč od řeky a společně s námi tak zahájí letošní vodáckou sezónu“, uvedl Martin Bauer starší ze společnosti SUNDISK.

Následovat bude, pro Maloskalsko již tradiční, závod Tamzpátky.
,,Vodáci poplují k Penzionu Křížky, kde vymění lodě za koloběžky a po cyklostezce Greenway Jizera se vrátí zpět k nám na plovárnu “, doplnil za SUNDISK Aleš Zemín. Do závodu se můžete přihlásit na www.sundiskfamily.cz nebo v den akce na místě.

Poslední dva roky vodáci natáčeli pouze videa, díky kterým v době lockdownů zprostředkovali tento symbolický akt alespoň v online podobě. Letos se všichni těší na společné setkání. Parkovat lze na centrálním parkovišti přímo na Malé Skále.

TZ SUNDISK/Martin Bauer a Martin Bauer mladší