Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava havárie plynovodu razantně omezí od pondělí na tři týdny dopravu v Jablonci

18. 06. 2021 | 12:43

Oprava havárie plynovodu v ulici 5. května v noci na pondělí razantně omezí dopravu v Jablonci nad Nisou. Situace ve druhém největším městě v Libereckém kraji je o to komplikovanější, že už teď je doprava ve městě omezená kvůli výstavbě dešťové kanalizace a rekonstrukci sítí v centru a kvůli rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn na silnici I/35. Pokud nepřijdou nějaké komplikace, měly by být práce hotové za tři týdny, do 11. července, řekla dnes novinářům mluvčí magistrátu Jana Fričová.

plyn flame-871136 1280
Ilustrační foto

"Doporučuji se Jablonci vyhnout, pokud chce někdo přijet, tak ať jede městskou hromadnou dopravou nebo ať odstaví auto na začátku Jablonce a dál pokračuje pěšky nebo MHD, která ale bude také komplikovaná. Průjezdnost Jabloncem v počínajících prázdninových dnech bude neskutečně komplikovaná, takže by měli všichni zvážit, zda je nezbytné, aby do těchto částí města vjížděli," doplnil s trochou nadsázky primátor Jiří Čeřovský (ODS). Policie podle něj posílí dohled ve městě, zejména se zaměří na kamiony.

Havárie rozvodů plynu nejsou v Jablonci ničím výjimečným, jen loni museli několikrát v centru kvůli únikům plynu evakuovat obyvatele. Závadu na ocelovém plynovodu v ulici 5. května objevili plynaři počátkem června. "Plynovod vykazuje známky koroze a pro zajištění spolehlivých dodávek pro obyvatele Jablonce musíme provést komplexní opravu," řekl mluvčí společnosti GasNetSlužby Pavel Zajíc. Zcela uzavřená bude kvůli opravě křižovatka ulic 5. května - Kamenná - Kokonínská, a to v délce zhruba 15 metrů na každou stranu. V provozu zůstane pouze jeden jízdní pruh v Kamenné ulici, kam se bude vjíždět z ulice 5. května. V současné době je místo zabezpečené, uzavírka začne v noci z neděle na pondělí.

Neplánovaná uzavírka v centru nezkomplikuje jen průjezd městem pro osobní a nákladní auta, ale i pro MHD. "U autobusů se budou muset změnit trasy, upravit jízdní řády a vypustit zastávku v Kamenné ulici," řekl Čeřovský. Protože po dobu tří týdnů zhoustne doprava v Soukenné ulici, zruší tam město po tu dobu možnost parkování. Jako náhrada poslouží parkovací místa na Anenském a Dolním náměstí, kde budou po dobu uzavírky v ulici 5. května vypnuté parkovací automaty.

čtk