Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Panda Fanda učí mládež orientaci v dopravě, 29 přednášek o prevenci shlédlo 1527 dětí

15. 12. 2019 | 18:31

Také letos se v závěru roku jablonecká městská policie zaměřila na prevenci kriminality u předškoláků. Preventisté městské policie do prosince navštívili devětadvacet jabloneckých mateřských škol.

JNmapaNová
ilustrační foto

„S inovovaným programem Panda Fanda jsme zaměřili pozornost dětí do oblasti dopravy a soustředili jsme se znalost dopravních značek, výbavu jízdních kol nebo chování účastníků provozu na pozemních komunikacích,“ sděluje Miloslav Lejsek z oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec nad Nisou.

Podle Lejska je část interaktivní přednášky věnovaná výstroji městských strážníků a například zastavování vozidel. „Tato část přednášky se každý rok setkává u dětí s velkým ohlasem, zvláště když si ji mohou předškoláci i sami vyzkoušet?“ podotýká Lejsek.

Oddělení prevence a vzdělávání MP připravilo pro děti rovněž malý dárek. „Každé dítě dostalo nové pexeso s dopravní tématikou. Plyšový maskot Panda Fanda pak ve školkách dětem,“ připomíná návštěvu městských strážníků.

Preventisté městské policie ve všech jabloneckých mateřinkách zorganizovali letos 29 přednášek, které shlédlo 1527 dětí.

JN/Jana Fričová