Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po odstranění nebezpečných větví jsou všechny jablonecké hřbitovy od středy otevřeny

19. 09. 2024 | 5:42

Na základě pondělní kontroly stavu zeleně na jabloneckých hřbitovech a po odstranění nebezpečných větví jsou všechny hřbitovy od středy otevřeny.

hřbitov2
Ilustrační foto

„Po víkendovém silném dešti a větru jsme byli nuceni uzavřít kvůli bezpečnosti všechny jablonecké hřbitovy. Jsem rád, že stav zeleně se podařil rychle napravit a můžeme všechny hřbitovy již ode dneška otevřít,“ řekl Pavel Kozák, vedoucí technického odboru. Pouze na hřbitov v Jabloneckých Pasekách, kde stále hrozí pád větví z některých stromů, bude povolen vstup pouze na vlastní nebezpečí. „Chápeme, že po víkendovém větru chtějí lidé zkontrolovat stav svých hrobů, ale stále musíme myslet hlavně na bezpečnost,“ dodává Kozák. Proto při vstupu na pasecký hřbitov by měli být jeho návštěvníci obezřetní.

JN/Jana Fričová