Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po zmírnění vládních nařízení v souvislosti s koronavirem se v sobotu otevře sběrný dvůr na Proseči

09. 04. 2020 | 13:58

V sobotu 11. dubna bude dopoledne otevřený sběrný dvůr v Proseči. Společnost SKS však žádá občany, aby každý zvážil nutnost odložit odpad hned v sobotu, od úterý 14. dubna bude totiž prosečský dvůr otevřený již v běžném provozu.

odpady kontejner odpady
Ilustrační foto

Je třeba dbát na základní doporučené hygienické postupy, abychom ochránili jak personál, tak občany,“ říká Zdeněk Faistaver, ředitel společnosti SKS, a.s.

Občané budou do dvora najíždět jednotlivě a čekající musí zachovávat minimální dvoumetrový odstup. Obsluha dvora určí, kam odpad uložit, ale nebude pomáhat s jeho vykládkou. „Všichni návštěvníci sběrného dvora musí mít zakryté dýchací cesty rouškou nebo jiným způsobem a musí se řídit pokyny obsluhy, jinak budou vykázáni,“ upozorňuje Faistaver s tím, že odevzdávat bude možné také biologicky rozložitelný odpad. „Jablonečtí občané, kteří platí za směsný komunální odpad, mají možnost odevzdat neomezené množství biologicky rozložitelného odpadu.  Obsluha sběrného dvora je v tomto případě odkloní přímo na plochu kompostárny,“ doplňuje ředitel SKS, a.s.

Prosečský sběrný dvůr bude otevřený v sobotu 11. dubna od 9 do 13 hodin, dále pakod 14. dubna v běžném režimu, tedy v pondělí, středu a pátek 7-11, 11:30-14:30; úterý a čtvrtek 7-11, 11:30-17:30; sobota 9-13 hodin. Přijímá se zde velkoobjemový odpad, stavební sutě, výkopová zemina, směsný komunální a tříděný odpad, bioodpad, pneumatiky, jedlé oleje a tuky. „Ve čtvrtek 16. dubna pak budou po městě opět přistaveny velkoobjemové kontejnery k odložení objemného odpadu. Pracovníci svozové firmy rozváží kontejnery postupně celé dopoledne s tím, že po 13. hodině by již mělo být rozvezeno a rozmístěno všech 23 kontejnerů na svých stanovištích,“ doplňuje vedoucí oddělení správy místního hospodářství Kamila Skřítková. Seznam stanovišť bude opět zveřejněn na stránkách města.

Kromě prosečského dvora je otevřené také sběrné místo v ulici Želivského (pondělí-pátek 9-12, 12:30-17 a sobota 9-13 hodin), kam mohou Jablonečané odevzdávat velkoobjemový odpad, bioodpad ze zahrad, jedlé oleje a tuky, ale i nebezpečný odpad (pouze obaly od barev atd.). Toto sběrné místo má ovšem omezené kapacity, proto upozorňujeme občany, aby větší množství odpadu směřovali na sběrný dvůr v Proseči,“ uvádí Skřítková.

JN/Jana Fričová