Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Portál 365Jablonec vznikl jako reakce na připomínky lidí. Přehled bude i v jazykových mutacích

08. 01. 2024 | 19:37

V Jablonci nad Nisou připravují pro všechny akce společný webový portál "365Jablonec". Místní i turisté by tam měli na jednom místě najít nabídku všech aktivit od kulturních, společenských a sportovních událostí až po dlouhodobější akce, jako jsou výstavy, nebo třeba otvírací doby sportovišť a muzeí.

MSBjbcexpozice1
z jabloneckého Muzea skla a bižuterie

Jak už jsme informovali, bude veřejnosti nový kalendář přístupný od května. Cílem je, aby lidé našli vše na jednom místě, řekla ČTK náměstkyně primátora Jana Hamplová (Starostové pro Liberecký kraj).

"Nám dlouhodobě v Jablonci chybí jedno informační místo, kde se jak návštěvníci města, tak Jablonečané, dozvědí, co se vlastně v Jablonci děje. Dnes musí jít na stránky Kultury Jablonec, něco je na stránkách města, něco na stránkách Sportu Jablonec, něco je na stránkách těch jednotlivých organizátorů. Proto jsme už loni začali tento nový produkt připravovat," doplnila Hamplová. Zásadně podle ní chybělo zejména propojení se sportovními akcemi, které v jabloneckém kalendáři vůbec nebyly.

Rok 2024 je Rokem české hudby, dá se proto podle náměstkyně primátora předpokládat, že k této příležitosti budou jednotliví organizátoři připravovat mnohem bohatší program. "Vytvořením společného portálu 365Jablonec dáváme možnost všem organizátorům, aby si pro svou událost vybrali co nejvhodnější termín. Zároveň bude kalendář místem, kde si jak Jablonečan, tak turista, snadno najde, co se v daný den ve městě koná, kam může zajít za kulturou a kam si jít zasportovat," dodala Hamplová.

Kalendář bude spravovat Kultura Jablonec. "Přístup do něj bude mít každý organizátor po příslušné registraci, k dispozici bude mít omezený počet znaků, jak svou akci představit, kde a kdy se koná a kde budou k dispozici i vstupenky. Kalendář bude obsahovat jak krátkodobé akce typu koncert nebo představení, tak i dlouhodobé události, jako jsou například výstavy," dodal ředitel městské společnosti Kultura Jablonec Jakub Gerš.

Vytvořením portálu 365Jablonec reagovalo město na připomínky lidí. Přehled aktivit bude i v jazykových mutacích, kromě češtiny bude také v angličtině a do budoucna se počítá i s němčinou a polštinou. "Cílem je automatizace a zjednodušení procesů, z portálu se budou informace přímo integrovat do měsíčníku," řekla Hamplová. Odkaz na nový portál najdou lidé na webu města a s jeho spuštěním od května zruší podle náměstkyně město všechny ostatní kalendáře.

čtk