Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Povinné očkování zajistil magistrát pro chovatele psů zdarma. Za nesplnění povinnosti hrozí pokuta až 20 tisíc

25. 09. 2024 | 5:48

Magistrát města Jablonec nad Nisou každoročně organizuje hromadné povinné očkování psů proti vzteklině a nabízí ho chovatelům psů zdarma.

pesOčkoání
ilustrační foto

„Očkování se koná v úterý 1. a ve středu 2. října na adrese Ještědská 2409/9 před veterinární ordinací MVDr. Baudyše,“ říká Jan Čermák z oddělení cirkulární ekonomiky Magistrátu Jablonec nad Nisou.

Chovatelé jsou povinni zajistit, aby byli psi ve stáří od 3 do 6 měsíců očkováni proti vzteklině a následně revakcinováni dle použité vakcíny. „Výrobce námi použité vakcíny doporučuje zvíře nechat očkovat v roce následujícím po první vakcinaci, a poté vždy jednou za dva roky,“ doplňuje Čermák.

Pes musí být označený čipem, jedinou výjimkou je čitelné tetování provedené před 3. červencem 2011. „Pejsek dále musí být přihlášený na území statutárního města Jablonec nad Nisou k 27. září 2024, opatřený náhubkem, vodítkem a musí jej doprovázet osoba starší 15 let,“ uzavírá Jan Čermák.

Termíny očkování:

úterý 1. 10. 2024 10.00 – 12.00 hod Ještědská (MVDr. Baudyš)

14.00 – 16.00 hod Ještědská (MVDr. Baudyš)

středa 2. 10. 2024 14.00 – 16.30 hod Ještědská (MVDr. Baudyš)

Náhradní termíny nejsou, mimo uvedené termíny je možné naočkovat psy u soukromých veterinárních lékařů, zde si však majitelé vakcínu hradí sami. Při nesplnění povinnosti očkovat psa může Krajská veterinární správa LK uložit zákonnou pokutu až do výše 20 tisíc Kč.

JN/Jana Fričová