Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Primátor přijal bronzového Kryštofa Bažanta, medailistu z juniorského MS v cyklokrosu

28. 02. 2024 | 5:48

Jablonecký primátor Miloš Vele přijal v pondělí 26. února odpoledne ve své pracovně cyklistu Kryštofa Bažanta, který na začátku měsíce obsadil bronzovou příčku na Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře v kategorii juniorů.

veleCyklo
Foto: SMJ

Během setkání předal primátor Vele mladému sportovci finanční dar ve výši 5000 korun za skvělou reprezentaci města Jablonec nad Nisou.

„Jablonec nad Nisou si váží jakékoli reprezentace a budování dobrého jména našeho města ve světě. Proto rád podpořím mladého sportovce, který ve svých 17 letech patří mezi deset nejlepších juniorů na světě,“ konstatuje jablonecký primátor Miloš Vele.

O prvním únorovém víkendu vybojoval Kryštof Bažant v Táboře na Mistrovství světa v cyklokrosu v kategorii juniorů bronzovou medaili. Stal se tak prvním českým medailistou mezi juniory po šesti letech. Již v létě 2023 získal zlato v závodu horských kol na Evropském olympijském festivalu mládeže v Mariboru.

Kryštof Bažant je nadějný cyklista původem z Jizerských hor, aktuálně mu patří páté místo v juniorském cyklokrosovém UCI žebříčku. Narodil se v Plavech a startuje za lučanský tým CYKLOSTAR Pirelli. Je studentem víceletého Gymnázia doktora Randy v Jablonci nad Nisou.

JN/Jana Fričová