Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Primátor přivítá vílu Nisu. Flotila lodí popluje od pramene v Nové Vsi po ústí do Odry v německém Ratzdorfu

13. 06. 2024 | 5:48

Jubilejní 25. ročník Slavností řeky Nisy vkročí do statutárního města Jablonec nad Nisou v pátek 14. června. Průvod v čele s vílou Nisou projde městem a na letní scéně Eurocentra ho přivítá primátor Miloš Vele. Flotila lodí popluje od pramene v Nové Vsi nad Nisou až po ústí do Odry v německém Ratzdorfu od pátku 14. do dalšího pátku 21. června.
 

létoSlunečnice
ilustrační foto

V pátek 14. června, pět minut před 14 hodinou, přivítá jablonecký primátor Miloš Vele vílu Nisu a její průvod na letní scéně Eurocentra. Kvůli přijetí přeruší svůj program Mezinárodní folklorní festival.

„Je to takové milé setkání a připomenutí, že naším městem protéká řeka Nisa, která spojuje nejen města v Česku, ale i ta v Trojzemí. Otevírá tak možnosti setkávání a debat o příští spolupráci a předávání zkušeností obcí o využití břehů. Zároveň nám připomíná, že bychom se o svou krásnou řeku měli dobře starat,“ říká jablonecký primátor Miloš Vele, který v pátek převezme poselství víly Nisy.

Flotila lodí s vílou Nisou letos popluje po Nise od 14. do 21. června. V pátek 14. června vypluje od pramene Nisy a dopluje až do jejího ústí do Odry. Na své cestě předá víla Nisa mimo jiné poselství také v Liberci, Chotyni, na německo-polsko-českém Trojmezí a v Görlitz.  

JN/Jana Fričová