Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Průjezd kolem jabloneckého bazénu má od června nové dopravní značení a je bezpečnější 

07. 06. 2019 | 12:01

Ulice Svatopluka Čecha, která protíná parkoviště u městského plaveckého bazénu, má od června nové dopravní značení. Komunikace je nově značena jako obytná zóna, jsou na ní vybudovány stavební prahy a změnil se rovněž systém parkování. Celkové úpravy komunikace město vyšly na 1,4 milionu korun.

BAZEN Jablonec1
archivní foto

Na problémy s původním dopravním značením silnice Svatopluka Čecha často upozorňovali zástupci městské police i Policie ČR. „Technické služby proto vybudovaly po obou stranách komunikace stavební zpomalovací pruhy, které jsou trvalé,“ říká náměstek Štěpán Matek a dodává: „Ulice je označena jako obytná zóna, což v praxi znamená, že řidiči musí dodržovat rychlost dvacet kilometrů v hodině. Zároveň jsme upravili i rozložení parkovacích míst před bazénem. Nově jsou podél silnice Svatopluka Čecha.“

Z komunikace byla odstraněna svodidla, která sváděla některé řidiče, aby zkracovali cestu ulicí Mánesova do ulice Palackého a opačně na komunikaci U Přehrady. Nově řidiči budou u městského bazénu výrazně snižovat svou rychlost před zpomalovacími prahy, které jsou označeny optickými prvky.

Nové dopravní značení je i u sjezdu od Městské haly, kde je umístěna značka – dej přednost zprava. „Přechody pro chodce jsou na vyvýšených retardérech, prostor mezi plaveckým bazénem a sportovní halou je tak pro děti i dospělé bezpečnější,“ informuje Matek.

Úpravou prošla i autobusová zastávka, která je přizpůsobena nízkoprahovým autobusům městské hromadné dopravy. Pro cestující pak bude nástup i výstup do/z autobusu snazší.

Video je ke zhlédnutí na YouTube kanálu – Jablonec nad Nisou – oficiální.

TZ/Jana Hajná