Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce jednoho z nejstarších hotelů v Krkonoších má skončit do léta 2024

22. 12. 2022 | 16:35

Dostavba a rekonstrukce jednoho z nejstarších hotelů v Krkonoších - harrachovské Karolíny, pokračuje dle plánu. Má z něj vzniknout apartmánový dům. Výkopové práce byly úspěšně dokončeny a za účasti starosty Harrachova Tomáše Vašíčka došlo k slavnostnímu poklepání na základní kámen. Dokončení komplexu se předpokládá do léta 2024.

karolinaHarrachKarolína Plíšková
Tenistka Karolína Plíšková s vizualizací apartmánového domu Karolina v Harrachově, kde si už koupila jednotku.

„Aktuálně za sebou máme výkopové a betonážní práce a těšíme se, že stavba konečně začne růst i ze země a vytvoří se hrubá stavba," popisuje Ondrej Spodniak, předseda představenstva investiční skupiny Premiot Group, která za projektem stojí. Stavební povolení projekt dostal v polovině srpna. Novostavba projektu má již vybudovanou základní desku, u níž byl využit vodonepropustný beton (tzv. bílá vana), i první podzemní podlaží.

Nové objekty vytvoří spolu se zrekonstruovanou hlavní budovou – jejíž historie sahá do roku 1888, kdy nesl hotel svůj prvotní název Krakonoš –, harmonizovaný celek. Přestavba maximálně zhodnotí celkový potenciál nejen historické budovy, ale celého místa. Dojde jak ke zvýšení kapacity (na více než 3 400 m² hrubých podlažních ploch), tak standardů. A to při zachování kvalit původní stavby.

Karolína Plíšková je patronkou projektu a má už jednu z jednotek zakoupenou.

Slavnostní zahájení stavby

Poklepání základního kamene proběhlo v listopadu za účasti starosty Harrachova Tomáše Vašíčka, faráře Iva Kvapila a tenistky Karolíny Plíškové, která je patronkou projektu a sama zde již má jednu z jednotek zakoupenu. Za Premiot Group byl vedle předsedy představenstva Ondreje Spodniaka přítomen také předseda dozorčí rady Jan Hampel.

„Stavební práce budou letos pokračovat, dokud to počasí dovolí. Hotovo by mělo být do léta 2024, přičemž již nyní je prodána přibližně jedna třetina ubytovacích jednotek,” shrnuje Ondrej Spodniak.

TZ investiční skupiny Premiot Group