Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rodinný festiválek v jabloneckých Tyršových sadech má na programu dávku ztřeštěností i dílničky pro děti

05. 07. 2022 | 5:00

Převážně hudební festival Jablonecké tóny má za cíl od května do září rozzářit ulice Jablonce nad Nisou hudebními vystoupeními různých žánrů. Většina koncertů a vystoupení je pro návštěvníky přístupné zdarma. Akce se konají především na Mírovém náměstí a letní scéně Eurocentra.

JTbombardak02
Na Jablonecké tóny se chystá i Bombarďák.

Nejbližším hudebním programem je odpolední Rodinný festiválek, který se odehraje v neděli od 14 hodin v Tyršových sadech. Na rodiče a především jejich děti čekají ztřeštěné tanečky, divoká hudba, loutkoherec i liberecké kapela.

Jablonecké tóny se letos konají podruhé. První ročník se uskutečnil v roce 2019. V následujících letech byl program Tónů zrušen kvůli kovidovým opatřením. Letošní druhý ročník nabídne už tento víkend novinku, která je určena především rodinám s dětmi.

Atmosféra minulého ročníku akce.

Program v Tyršových sadech začne ve 14 hodin a končit bude úderem 18 hodiny. Kromě hudebních uskupení z Libereckého kraje bude největším lákadlem partička pražských hudebníků vystupující pod názvem BomBarďák. Kapela hraje ve složení Jiří Jelínek, Michal Dalecký, Filip Nebřenský nebo Matěj Pospíšil, občas sestavu doplní na bicí Michal Špirko.

Bombarďák a jeho nejznámější tvář - Michal Dalecký. Známe ho například z role Žížaly u Tondy Blaníka.

“Jejich vystoupení je plné divokých písní a ztřeštěných tanečků okořeněných interaktivní komunikací s dětským divákem. Skvěle přijímaný koncert je určený dětem, ale díky mnoha slovním fórkům se nebude nudit ani dospělý doprovod,” popisuje přednosti kapely organizátorka Rodinného festiválku Lucie Kocourková z jabloneckého magistrátu.

Pod listnatými stromy Tyršových sadů, které při parném nedělním odpoledni zaručí dostatek stínu, vystoupí také jablonecký rodák a místní srdcař Ruda Hancvencl. Loutkoherec zaujme inteligentním humorem nejen děti ale i pozorné dospělé publikum. Dalším z místních uskupení, které se na jednodenním festivale objeví je liberecké kapela Přehmat.

Loutkoherec.

Hudebníci, kteří jsou známí i mimo liberecký region hrají převážně classic rock and roll. Skladby nabité pozitivní energií zaručeně roztančí nejen nejmenší ale i jejich dospělý doprovod. “Dovolím si směle tvrdit, že klasické rock and roll songy osloví i prarodiče, protože právě tyto skladby je jistě provázely jejich mladším obdobím,” doplňuje Lucie Kocourková.

Přehmat.

Celý festival zahájí mladá parta jabloneckých muzikantů vystupující pod názvem MANU DE-LIGHT. Jejich taneční hudba by měla podle předpokladů položit ideální základ pohodové nedělní atmosféry v Tyršových sadech. Kromě hudebních vystoupení bude v parku připravený také doprovodný program, který osloví děti. Úkolová trasa vinoucí se skrz park zabaví a nabídne zábavu, při které si děti procvičí mozkové závity a protáhnou tělo.

Atmosféra minulého ročníku akce.

Tvořivé dílničky zase nabídnout možnost objevit v sobě nové dovednosti a odnést si domů také nějakou vlastnoručně vyrobenou drobnost. V areálu bude také zajištěné občerstvení. “Přijďte si užít Tyršovy sady a pod korunami stromů načerpat tolik potřebnou energii na zbytek prázdnin,” uzavírá pozvánku Lucie Kocourková.

Vstup jako na většinu dalších akcí Jabloneckých tónů je zcela zdarma, takže přijít si zatančit, poslechnout hudbu nebo si vyzkoušet nové věci může přijít kdokoliv. Čtyřhodinový festiválek je jen střípkem v letošním programu Jabloneckých tónů.

Pozvánka.

Celý a ucelený program najdou zájemci na stránkách wwww.jablonecketony.cz. Jen během července se téměř denně budou v ulicích nebo ve významnějších místech města konat koncerty nejen českých muzikantů. Až do konce prázdnin je se na co těšit. Pozvání na Jablonecké tóny patří nejen jabloneckým obyvatelům, ale každému komu chutná kvalitní hudba.

lux, foto youtube a FB Jabloneckých tónů