Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

S nákupy a dopravou pomáhají rizikovým skupinám v Jablonci i soukromé společnosti

28. 03. 2020 | 6:06

Nouzový stav a doporučení, aby zvláště rizikové skupiny obyvatel zůstávaly doma, některým lidem způsobují problémy. K pomoci se přihlásil Český červený kříž, ale i některé jablonecké soukromé společnosti.

nákup shopping
Ilustrační foto

Kromě několika restaurací, které nabízí rozvoz jídel, se k pomoci přihlásila například zážitková firma Sundisk. Ta během několik dnů dokázala zmobilizovat své pracovníky a začala nabízet službu nákupu on-line. „Je to projekt firmy, která zůstala ze dne na den bez práce a disponuje vozidly, personálem i prostorem. Chtěli jsme v této situaci pomoci a rozvážet nám přišlo jako dobrá věc,“ říká Martin Bauer ml. ze společnosti Sundisk. Během krátké doby byly vytvořené webového stránky www.pomahame.sundisk.cz.

Klienti mají možnost on-line objednávky a dovozu teplého jídla, potravin a drogerie. Mohou zvolit buď osobní vyzvednutí, nebo rozvoz. Našim cílem je pomoci všem, kteří museli zůstat doma nebo nezvládají nákupy, jde také o snahu omezit shlukování lidí v supermarketech. Chceme také pomoci i regionálním výrobcům potravin (Kitl, Půlměsíc, Koláčkova pekárna, Farma Pěnčín a další),“ uvádí Bauer. Mimo webových stránek je možné objednat na telefonu 770 120 737. Výdej objednávek je v době od 14 do 16 hodin u výdejního okénka Restaurace Pod Rampou, rozvoz probíhá od 16 do 20 hodin.

Další, kdo se přihlásil s nabídkou nákupů a jejich rozvozů je EuroTaxi. Cílovou skupinou jsou spíše starší spoluobčané. Jen v Jablonci se do této akce zapojí deset vozů, další dva potom jezdí v Tanvaldě. Samozřejmostí je, že obsáhneme nejen Jablonec, ale i jeho okolí. Předběžně počítáme s tím, že objednávky budeme přijímat průběžně a nákupy rozvážet ve dvou časech,“ tvrdí Petr Drahoňovský z Eurotaxi Jablonec.

TZ/Jana Fričová