Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sedmá Jablonecká neděle představí sporty ve městě. Uskuteční se mezi přehradou, halou a bazénem

02. 09. 2022 | 8:42

Sedmý ročník tradiční přehlídky sportovních oddílů, klubů a volnočasových aktivit pro děti – Jablonecká neděle se v okolí městské sportovní haly, plaveckého bazénu a vodní nádrže Mšeno uskuteční v neděli 4. září.
 

ODMtriatlo
archivní foto od jablonecké přehrady

Sportem nabitou akci s podtitulem Mnoho sportů na jednom místě organizuje společnost SUNDISK, s. r. o., pod záštitou statutárního města Jablonec nad Nisou. Návštěvníci Jablonecké neděle se mohou těšit například na úžasná exhibiční vystoupení judistů a capoeiristů, oddíl Vodní záchranné služby ČČK předvede ukázku záchrany tonoucího přímo u přehrady.

Právě na začátku školního roku se děti rozhodují, jak budou trávit svůj volný čas. Jablonecká neděle tak bude opět jedinečnou příležitostí, jak získat přehled o nabídce ve městě. „Pohyb je velmi důležitý, působí na zdraví a správný vývoj dětí, a organizovaný sport je jednou z možností, jak jej rozvíjet cíleně. Jablonecká neděle je skvělá příležitost, aby si děti vybraly to, co je bude nejvíce bavit,“ konstatuje náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

„Jsem pyšný na to, že díky této akci si svůj klub vybraly již stovky jabloneckých dětí. Z vlastní zkušenosti vím, jak je pro život důležité najít si svoje sportovní prostředí, které nejen dětem, ale i nám dospělým nesmírně koření život,“ uvádí Martin Bauer ml. ze společnosti SUNDISK.

Během nedělního odpoledne moderátorka v krátkých rozhovorech s trenéry a zástupci sportovních subjektů představí na podiu jednotlivé oddíly. Děti i rodiče si mohou vše vyzkoušet na jednom místě, promluvit si s trenéry či vedoucími oddílů a zájmových organizací. Pro sportovní kluby je toto období velmi důležité z hlediska náboru. „Těším se, že rodičům i dětem opět ukážeme, že to v našem městě sportem žije,“ doplnila Nikola Matějcová ze společnosti SUNDISK.

Podrobný program na webových stránkách www.jabloneckanedele.cz

JN/Jana Fričová