Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavební práce v létě omezí  provoz nemocnice v Jablonci, neakutní operace jsou přeplánovány  

28. 06. 2019 | 16:03

Provoz městské nemocnice v Jablonci nad Nisou ovlivní na čtyři týdny od 12. července stavební práce. Souvisí s výstavbou dvou propojovacích chodeb do nového pavilonu intenzivní medicíny. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovala mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

JNnemocniceBudova
archivní foto

Jedna chodba povede ze stávající urologické ambulance v přízemí, druhá z prostor vedle chirurgického JIP v prvním patře pavilon B. "Při stavbě je třeba počítat se zvýšeným hlukem a prašností nejen přímo v místech stavby, ale také na sousedících odděleních," uvedla Hybnerová. "Z těchto důvodů je také přes léto omezen provoz na operačních sálech a neakutní operace jsou plánovány na další období," dodala. Aktuální postup prací bude podle ní zveřejňován na webu nemocnice.

Jablonecká nemocnice je třetím největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Nový pavilon se staví od května minulého roku, podle původních plánů měly práce skončit letos na konci srpna, hotovo ale nejspíš bude až v listopadu. "Následovat bude zajištění vnitřního vybavení a stěhování stávajících oddělení, ARO a chirurgické jednotky intenzivní péče. S otevřením provozu se počítá v novém roce," dodala mluvčí. Postavení pětipodlažní budovy si vyžádá 150,5 milionu korun. Zaplatí to město jako vlastník nemocnice.

S výstavbou nového pavilonu souvisí stěhování urologické ambulance do zrekonstruovaných prostor v pavilonu A, kde bývala ambulance plastické chirurgie. Stěhování urologické ambulance začne v pondělí 1. a potrvá do středy 12. července. V tomto období bude provoz ambulance omezen. "Akutní případy ošetří na lůžkovém oddělení ve 4. patře pavilonu B," dodala Hybnerová.

čtk