Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Strážníci představili svou práci na  ukrajinské Slavnosti jara v Tyršově parku

01. 05. 2024 | 12:22

Jablonečtí městští strážníci se zúčastnili Slavnosti jara, kterou v jabloneckém Tyršově parku pořádala centrum Krajanka. Hovořili zde s uprchlíky z Ukrajiny a představili i práci asistentů prevence kriminality, kteří jsou z ukrajinské komunity.

jablonec park 20240428 145049
Foto: JN

„Strážníci dohlíželi na poklidný průběh akce, ale hlavně svou přítomností podpořili vstřícný přístup k ukrajinské komunitě a pomohli s nimi navázat lepší kontakt. Je třeba pracovat na vzájemné důvěře, se kterou oni mají kvůli válečným útrapám potíže,“ říká Tomáš Svačina, manažer prevence kriminality MP Jablonec nad Nisou.

Podle jeho slov se daří s uprchlíky účinně pracovat i díky asistentům prevence kriminality (APK) ukrajinské národnosti. „Projekt asistentů prevence kriminality u jablonecké městské policie běží už řadu let a je podpořený dotací ve výši 600 tisíc korun z projektu ministerstva vnitra,“ dodává Svačina.

JN/Jana Fričová