Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Strážníci zkrotili místního Othella i taxikáře, který se bez řidičáku proháněl v protisměru

29. 04. 2021 | 17:21

Na ležící ženě klečel muž a škrtil ji. To byl obrázek, který se naskytl jabloneckým městským strážníkům, když přijeli prošetřit telefonické oznámení na hluk. Celému incidentu přihlíželo tříleté dítě. Strážníci lapili i taxikáře, který jel v protisměru a neměl řidičák.

MPJN2
archivní foto

Romského Othella zkrotili městští strážníci

Dispečer Městské policie Jablonec nad Nisou předal hlídce strážníků telefonické oznámení, že se v jablonecké Saskově ulici schyluje ke konfliktu. Když strážníci dorazili na místo, ohlušila je nejprve hudba, která z domu vycházela. Ta však maskovala zvuky zcela jiné. „Strážníci vstoupili dovnitř, aby obyvatele upozornili na nadměrný hluk. Z otevřených dveří jednoho bytu se však ozývaly vulgární nadávky a zvuk zápasu, proto do bytu vstoupili,“ konstatuje Miloslav Lejsek z MP Jablonec nad Nisou.

Obrázek, který se jim po vstupu do bytu naskytl, byl alarmující. Na zemi ležela žena, na ní klečel muž, škrtil ji a vyhrožoval, že ji zabije. Strážníci muže zpacifikovali a spoutali.

„Celému incidentu přihlíželo asi tříleté dítě, proto strážníci požádali jeho matku, aby z místnosti odešla a přivolali záchrannou službu,“ komentuje zásah Lejsek. Ošetření žena odmítla, násilníka převzala hlídka Policie ČR, která celá případ vyšetřuje.

Taxikář bez řidičského průkazu

U řidičů taxíku se předpokládá, že budou znát dobře město, ve kterém živnost provozují, a to včetně dopravního značení v jednotlivých ulicích. Jablonečtí strážníci však zadrželi jednoho taxikáře před kinem Radnice, když jel v protisměru.

Právě jízdou v protisměru před kinem Radnice do ulice Smetanova na sebe upozornil hlídku strážníků řidič černého Opelu označeného jako taxi. Proto vůz zastavili. „Řidič tvrdil, že neviděl dopravní značení a netušil, že jede v protisměru. A řidičský průkaz údajně zapomněl doma,“ říká Miloslav Lejsek z MP Jablonec nad Nisou.

Proto strážníci předvedli zadrženého řidiče na obvodní oddělení Policie ČR, kde vyšlo najevo, že muž má řízení motorových vozidel zakázané. „Pro podezření ze spáchání přečinu si jej k dalšímu šetření převzali státní policisté,“ dodává Lejsek.