Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Toalety v Soukenné ulici v Jablonci jsou znovu otevřené, ve čtrnáctidenní zkušební době

18. 11. 2022 | 5:42

Od úterý 15. listopadu jsou znovu otevřené veřejné toalety v Soukenné ulici v Jablonci nad Nisou. Po čtrnáctidenní zkušební době se způsob provozu vyhodnotí a případně upraví.

wc-soukenna jn
Foto: JN

Veřejné WC v Soukenné ulici byly dlouhodobě uzavřené. V roce 2020 kvůli epidemii koronaviru rozhodlo vedení města o jejich uzavření z hygienických důvodů. Dalším důvodem uzávěry byly stále se hromadící poškození a velká míra znečištění. Nyní technický odbor (OT) jabloneckého magistrátu toalety znovu zprovoznil. „O správu WC se budou starat Technické služby Jablonec, uklízet se budou dvakrát denně, a to ráno před otevřením a po poledni. Po dvou týdnech provoz vyhodnotíme, zda je nastolený systém dostatečný,“ říká Dana Försterová z OT.

Toalety budou otevřené od pondělí do pátku v čase 8-17 hodin. Jsou bezplatné, otevírají se automaticky na základě nastaveného režimu. „Toto WC je v dolním centru města a bude provozováno bez obsluhy. Doufáme, že je nikdo nebude poškozovat a vždy je po použití zanechá v dobrém čili čistém stavu,“ apeluje na veřejnost Försterová.

Nerezová kontejnerová buňka byla do proluky ulice Soukenná umístěná v roce 2009. Kontejner je tepelně izolovaný a vybavený speciálními nerezovými dveřmi, jednotlivé zařizovací předměty z chromniklové oceli mají organický design a jsou upevněné tak, aby nešly demontovat ani poškodit. Všechny funkce, tj. splachování, podlahové vytápění a další jsou plně nebo částečně automatické, toalety také zcela respektují potřeby invalidů.

JN/Jana Fričová