Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tradiční výrobce z Jizerských hor vsadil nově na citrusy. Na trh je musel uvést on-line

28. 05. 2020 | 16:39

Citronový a Pomerančový sirup vyvinula pro letošní léto jablonecká společnost Kitl. V prodeji jsou od května a na trh byli uvedeny netradičně při online vysílání. Sirupy jsou určeny jak pro domácí použití, tak do gastronomických provozů. Skvěle se hodí k výrobě osvěžujících limonád a koktejlů i k ochucení alkoholických i nealkoholických nápojů.

kitl výroba
Foto: Mad

Novinky pro tento rok jsou rovnou dvě a to Pomerančový a Citronový Kitl Syrob. Jablonecký výrobce sirupů si zakládá na vysoké kvalitě a poctivém složení svých výrobků, a proto jsou i letošní novinky s vysokým obsahem ovocné složky a dužniny.

Naprostá většina citrusů, které se na světě sklidí, jsou pomeranče. Již námořníci, kteří trpěli nedostatkem vitamínů, si s sebou brali na palubu jak pomeranče, tak citrony. Díky tomu se rozšířili až na americký kontinent. Evropští šlechtici pak budovali při svých sídlech oranžerie jako výraz přepychu.

Podle Jana Vokurky, jednatele společnosti Kitl, jsou Syroby Kitl Pomeranč a Citron určené jak pro domácí použití, tak třeba do restaurací a barů. "Jejich využití je velmi široké. Od osvěžujících limonád s ledem a lístkem máty, až po alkoholické koktejly nebo lahodné domácí zmrzliny," uvádí Jan Vokurka s tím, že vybrané recepty jsou vždy na samotné etiketě. Více jich pak je na webu.

Vůbec poprvé Kitl představil své novinky při online vysílání, protože covidová karanténa znemožnila tradiční představení zákazníkům napřímo. Pro uvedení novinek si společnost vybrala malebnou obec Krásná na Kittelovsku, zahrádku Kittelova domu tzv. Burku, který roku 1752 postavil slavný lékař a léčitel Jan Josef Antonín Eleazar Kittel.

Nové Syroby jsou k dostání od poloviny května ve vybraných prodejnách zdravé výživy, restauracích, v jablonecké podnikové prodejně Kitl i na e-shopu www.kitl.cz.

Společnost Kitl sídlí v Jablonci nad Nisou. Během deseti let své existence uvedla na český trh řadu bylinných a ovocných sirupů, vín i medoviny. Zpracovává ty nejkvalitnější suroviny a snaží se o co nejzdravější složení svých výrobků. Do vybraných sirupů pěstuje a zpracovává byliny v BIO kvalitě.

PROTEXT