Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tvořivé prázdniny v jabloneckém muzeu doplní i denně otevřená expozice v Kristiánově

01. 07. 2024 | 10:19

V sobotu 29. června začaly prázdniny a spolu s nimi se rodinám s dětmi otvírá letní ateliér. Kromě něj čekají návštěvníky zajímavé výstavy ateliérového skla. Denně bude otevřena také expozice v Kristiánově.

Kristianov 02, foto Martin Koubek
Foto: Martin Koubek

Rukodělné dílny tentokrát nabídnou výrobu přívěsků ze zažehlovacích korálků, navlékání sladkých náramků z komprimátových kroužků a také drátování. Letos si mohou i nejmenší děti vyzkoušet nový zábavný kvíz v expozicích. Pracovní list je připraven také pro starší děti a novinkou je samoobslužný kvíz pro dospívající a dospělé návštěvníky k výstavě Soulad.

Po celé prázdniny je otevřena i „Liščí bouda“ na Kristiánově v Jizerských horách, kde turisté najdou stálou expozici o místních sklářích, rodinný program O skláři Lišákovi a vítané občerstvení. Na Kristiánov je od muzea zavede naučná stezka Cestou jizerskohorských sklářů.

Otevírací doba muzea je v období prázdnin denně od 10 do 18 hodin, do muzejního ateliéru je poslední vstup v 17:30 hodin. Na Kristiánově je otevřeno denně od 10 do 17 hodin.

TZ/MSB