Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Učitelky a děti z MŠ v Jablonci mají testy na covid-19 negativní, zůstávají ale zatím v karanténě do opakování testů

04. 07. 2020 | 15:06

Výsledky testů na nový typ koronaviru u učitelek a dětí z mateřské školy v Jablonci nad Nisou jsou negativní. Zůstávají zatím v karanténě do opakování testů. ČTK to dnes řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. Škola se uzavřela, když jedno dítě onemocnělo koronavirem.

děti holky dvě children-1869265 1280
Ilustranční foto

"Karanténní opatření trvají a bude provedeno ještě jedno testování na konci karantény," uvedla Balašová. Test podstoupila necelá třicítka osob.

Počet nemocných v Libereckém kraji roste. Zhruba polovinu nových případů nákazy koronavirem v Libereckém kraji tvoří cizinci, nejvíce agenturní dělníci z Ukrajiny. Zasaženo je zatím asi deset firem z Liberce, nemocných jsou desítky. "Ohnisko souvisí s průmyslovými podniky a zaměstnáváním agenturních zahraničních dělníků," řekla dnes ČTK Balašová. "Naprostá většina nových případů se toho týká a pak máme sporadické jako školka v Jablonci," řekla mluvčí.

Nejvíce nákaz v Libereckém kraji se prokázalo u lidí z Liberecka, dále okresu Jablonec nad Nisou, Semily a poslední je okres Česká Lípa. Zatím žádná mimořádná opatření hygienici pro Liberecký kraj nepřipravují.

čtk