Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Jablonci začala oprava Široké ulice, hotovo by mělo být na přelomu října a listopadu

24. 09. 2022 | 18:36

Ve čtvrtek 22. září začaly práce na odstraňování provizorního stavu okružní křižovatky ulic Široká – U Tenisu v Jablonci nad Nisou, které povedou i k položení nového povrchu ulice Široká a opravě chodníků. Hotovo by mělo být na přelomu října a listopadu, náklady se vyšplhaly na 11,6 mil. korun včetně DPH. Se stavbou souvisí také změna dopravního značení, varuje technický odbor jabloneckého magistrátu.

jablonec chodníky1
Foto: JN

Finální podoba okružní křižovatky Široká – U Tenisu, opravené chodníky a nový povrch ulice Široká v Horní Proseči – to je výsledek stavby, která započala ve čtvrtek 22. září.

„Souvislou údržbu povrchu ulice Široká od ulice Tovární po hotový úsek směrem k překladišti provedou Technické služby Jablonec nad Nisou, s.r.o., ve spolupráci se společností Eurovia, a.s. Původní odhad nákladů se pohyboval kolem 8 mil. korun. Zvyšování cen se však promítlo do konečné částky, která vystoupala na 11,6 mil. korun včetně DPH. Město je zaplatí ze zvláštního účtu, na nějž se ukládaly prostředky získané z majetkového vypořádání s Bytovým družstvem Horní Proseč. Tímto způsobem se finance od obyvatel Horní Proseče vrací zpět do jejich lokality,“ říká náměstek pro ekonomiku a majetek Milan Kouřil, který zároveň žádá řidiče, aby pečlivě dbali aktuálního dopravního značení.

JN/Jana Fričová