Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V zahradě městského bazénu v Jablonci by měl letos vzniknout skatepark

17. 04. 2024 | 18:09

Na zahradě u městského plaveckého bazénu v Jablonci nad Nisou by měl ještě letos být bikepark. Nabídne možnost trávení volného času hlavně náctiletým, pro něž ve městě takový prostor chybí. V příštím roce plánuje magistrát v prostoru také skatepark, ten původní museli kvůli nevyhovujícímu technickému stavu a stížnostem na hluk před pěti lety zavřít. ČTK o tom dnes informovala mluvčí magistrátu Jana Fričová.

skateboard6 longboard-2175194 1280
Ilustrační foto

Radnice druhého největšího města v Libereckém kraji plánovala obnovu skateparku na původním místě nedaleko plaveckého bazénu na křižovatce ulic Satopluka Čecha a Krátké. "Při projednávání projektu s dotčenými vlastníky sousedních nemovitostí jsme však opakovaně naráželi na kategorický nesouhlas se stavbou. Ten by pro povolovací proces znamenal značné zdržení a další odložení realizace žádaného a potřebného sportoviště na neurčito," řekl náměstek primátora Jakub Chuchlík (Piráti).

Vedení města tak začalo hledat jiné řešení. "Začali jsme zvažovat takové místo, které by minimalizovalo problémy s projednáním, vliv na obytné objekty a zároveň splňovalo nároky na dobrou dostupnost a nízkoprahovost," řekl Chuchlík. Padlo tak podle něj rozhodnutí vytvořit nový volnočasový park a umístit ho do zahrady městského bazénu, která prakticky žádné sousedy nemá. Součástí nového areálu tak bude nejen zmíněný skatepark, ale nově i bikepark, a ten bude už letos.

"Osou by měla být existující pěšina mezi ulicemi U Přehrady a Pod Skalkou, v západní části areálu bude hliněný bikepark s pumptrackem, v jihovýchodní skatepark a společné zázemí. Severovýchodní část bude s ohledem na majetkoprávní vztahy zatím řešená jen v úrovni prostorového konceptu a bude umožňovat případné budoucí doplnění areálu o další příbuzné sportoviště," popsala nový záměr Pavlína Müllerová z kanceláře architektury města (KAM).

Studie bikeparku má být podle Fričové hotová do konce června, aby v červenci mohly začít práce na jeho výstavbě. S vybudováním skateparku se předběžně počítá pro příští rok.

čtk