Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vánoční strom před jabloneckou radnicí už stojí, ozdobený zazáří v neděli 1. prosince

25. 11. 2019 | 13:33

Vánoční strom na jabloneckém Mírovém náměstí už stojí. Pochází tentokrát z městských pozemků a byl zakrácený na výšku 10,5 metru. Rozsvítí se v neděli 1. prosince odpoledne.

JN19strom1
Foto: SMJ

„Smrk ztepilý jsme porazili v pondělí ráno a po deváté hodině jsme jej převezli na Mírové náměstí, kde jsme ho usadili. Po úpravě je vánoční strom vysoký kolem 10 metrů,“ říká Lucie Holubová z Technických služeb Jablonec.

Nyní je třeba strom ještě ozdobit a v neděli 1. prosince jej po 17 hodině slavnostně rozsvítí primátor města Jiří Čeřovský. Kromě stromu se rozsvítí také světelné ozdoby na sloupech veřejného osvětlení v pěší zóně a čelní strana radnice včetně věže. Nové světelné ozdoby pořídlo město v roce 2017. Dominují mu motivy sněhových vloček na stromě i na veřejném osvětlení. Ozdobené jsou i stromy podél Kamenné ulice. „Na vánočním stromě se v neděli odpoledne rozsvítí 50 dvacetimetrových řetězů s šesti tisíci malými žárovičkami a více než 60 vánočních ozdob je na sloupech veřejného osvětlení. Ozdobená světýlky bude i radnice,“ říká vedoucí oddělení vnitřní správy Eva Peukertová.

Foto: SMJ

Už při rozsvěcení stromu v neděli se budou moci návštěvníci zahřát horkým svařeným vínem nebo čajem v dřevěném stánku, který bude na náměstí stát do konce roku a ještě první den roku nového. „Ve čtvrtek 19. prosince si právě do tohoto stánku budou chodit sběratelé hrnečků s jabloneckými motivy pro Primátorský svařák. Koupí hrnečku tak tradičně přispějí na dobrou věci,“ připomíná vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová.

JN/Jana Fričová