Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Víkend Křišťálového údolí v jabloneckém muzeu nabídne pestrý program a výhodné vstupné

07. 11. 2022 | 8:14

K akcím Křišťálového údolí se tradičně připojuje i Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Po oba dny připravilo pestrý program, navíc za výhodné vstupné.

 

Letos již potřetí otevřou své brány desítky sklářů, výrobců bižuterie nebo vánočních ozdob, ale i muzeí a sklářských škol v celém Libereckém kraji. „Jablonecké muzeum nabídne v rámci akce v sobotu 12. listopadu zvýhodněné vstupné a tvůrčí dílnu s výrobou „lapače snů“ a „korálkového hada“, zve na sobotní mimořádný program nová muzejní edukátorka Dana Křivánková. Odpoledne (od 15 hodin) zpestří dětský pěvecký sbor Skřivánek pod vedením sbormistryně Věry Pokorné.

V neděli 13. listopadu bude vstup dokonce zcela zdarma. Tvůrčí dílny se ujme společnost Perlex, která se svou lektorkou Marcelou Kaplanovou povede výrobu nejrůznějších ozdob, náramků, čelenek, ale i zápichů s použitím voskových i skleněných perlí, drátků atd.

Muzeum skla a bižuterie je pro vás otevřeno v rámci Víkendu Křišťálového údolí výjimečně již od 9 hodin, zavírá v 17 hodin. Přístupné budou samozřejmě i všechny aktuální výstavy a stálé expozice.

TZ