Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Výstupy na věž jablonecké radnice startují 1. července. Vyhlídka je přístupná pouze s průvodcem

20. 06. 2021 | 16:21

Jablonec z ptačí perspektivy si letos můžete užít od 1. července každý všední den mezi 10. a 17. hodinou. Ve stejné době jsou v přízemí radnice otevřené i sezónní Turistické informace, kde vám ochotně poradí i prodají vstupenku na věž.

jablonec vystupy-vez-jbc
Foto: JN

Vyhlídka je z bezpečnostních důvodů přístupná pouze s průvodcem, a to od pondělí do pátku v každou celou hodinu – poslední výstup je možný v 16 hodin. Oproti jiným letům se prodloužil provoz mimo úřední dny.

„S otevřením nového pracoviště na radnici můžeme návštěvníkům nabídnout během pracovního týdne více výstupů na radniční věž. Věříme, že možnosti využijí místní i turisté. Pohled z ochozu radniční věže je jedinečný. Jablonec má nádhernou polohu uprostřed hor a za jasného počasí je vidět nejen město jako na dlani, ale i Černá studnice, Bramberk, Královka, Císařský kámen, Liberecká výšina a samozřejmě Ještěd,” popisuje Petr Vobořil, ředitel p.o. Kultura Jablonec.

JN/Jana Fričová