Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Aktivní senioři si po letní pauze dali ve Frýdlantě turnaj v pétanque

10. 08. 2019 | 18:23

Turnaj v pétanque si po letní přestávce sami pro sebe uspořádali aktivní senioři ve Frýdlantu. Organizace se ujali baráčníci z Větrova, kteří ho připravili i pro kluby zahrádkářů a turistů z Frýdlantu. Celkem se na turnaji sešlo včetně zástupců města, starosty Dana Ramzera a matrikářky Městského úřadu Frýdlant Ivany Spatzierové, na čtyřicet hráčů. 

petanque baráčníci 5
Foto z mesto-frydlant.cz

"Tento turnaj byl pro nás výjimečný. Nebyli jsme totiž v roli pořadatelů, ale hostí. Celý ho totiž uspořádali členové Obce baráčnické z Větrova a nás pozvali jako účastníky. Abychom si také jednou tuhle akci vyzkoušeli z druhé strany, jako hráči," říká s úsměvem starosta Frýdlantu Dan Ramzer, který hned na začátku přijímal gratulace k významnému životnímu jubileu, kterého se v srpnu dožívá. 

Účastníci turnaje byli rozděleni do šesti družstev, během dopoledne byla odehrána hned čtyři kola. Ze spolků se nejvíce dařilo zahrádkářům, kteří nasbírali celkem 329 bodů, druzí byli baráčníci s 326 body a třetí turisté s 202 body. Mezi jednotlivci zářila Stanislava Čepičková s 40 body, o druhé místo se s 39 body dělil Jiří Myška a Josef Horký a na bronzové příčce skončil s 38 body Karel Bartoš. 

O občerstvení se postarali členové baráčníků i turistů. 

"Snad se vše podařilo ke spokojenosti všech. Každému, kdo přiložil ruku k dílu děkuji. A jsem také rád, že je na turnaji vidět, jak trénujeme. Každé pondělí se totiž scházíme u nás v klubovně baráčníků a hrajeme dle počasí buď pétanque, nebo šipky či mölky. A na výkonech je to znát," usmívá se rychtář baráčníků Josef Kocek. 

A jaký je nejbližší plán akcí pro aktivní seniory Frýdlantu? "Už v úterý 13. srpna 2019 se mohou na nádvoří radnice zúčastnit zahájení výstavy Jazz World Photo 2019 a následně si užít koncert lektorů Letní jazzové dílny Karla Velebného. Začátkem září, konkrétně ve čtvrtek 5., se pak mohou zúčastnit turnaje v mölky v Jablonci nad Nisou. To už bude opět akce pro všechna tři spřátelená města, tedy i pro Liberec a Jablonec nad Nisou. Stejně jako následně 19. září tajný výlet," uzavírá matrikářka Ivana Spatzierová.

www.mesto-frydlant.cz