Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Celníci zadrželi při kontrolách v blízkosti česko-polské hranice zásilku pervitinu a léky na jejich výrobu

02. 07. 2020 | 18:35

Celníci v Libereckém kraji zadrželi v minulých dnech při kontrolách v blízkosti česko-polské hranice zásilku pervitinu a také zhruba 8000 tablet léků používaných k jeho výrobě. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj Martin Stočes.

drogy pills-824994 1280
Ilustrační foto

Minulý pátek ráno zastavila hlídka vůz s českou značkou krátce po tom, co přejel hranici z Polska. "Osádku vozidla tvořili tři občané České republiky. Při prohlídce tašky na celníky z papírového obalu vypadl zatahovací sáček, obsahující bílou krystalickou látku. Jednalo se o metamfetamin o celkové hmotnosti 208 gramů," uvedl Stočes.

O pár hodin později si celníci vytipovali vůz s českou registrační značkou, ve kterém cestovali dva muži ve věku 38 a 43 let. Při kontrole našli na zadních sedadlech pod bundou igelitovou tašku, ve které byl sáček s tabletami bílé barvy a typickým "O" na tabletě.

"Podle zkušeností hlídky se jednalo o tablety léku CIRRUS, který obsahuje 120 mg pseudoefedrinu v jedné tabletě, což později potvrdil provedený test," uvedl mluvčí. Tablet byly více než tři kilogramy, což odpovídá zhruba 8000 kusů. "Vyrobit by se z nich dalo 566 gramů psychotropní látky metamfetamin, známé také jako pervitin," dodal Stočes.

čtk