Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Český Dub podruhé nabízí k prodeji pozemky pro výstavbu 55 rodinných domů

18. 12. 2023 | 13:37

Český Dub na Liberecku podruhé nabízí k prodeji pozemky v lokalitě Na Zhůrách na okraji města pro výstavbu 55 rodinných domů. Tentokrát za ně nestanovil minimální kupní cenu. Nabídky mohou zájemci podávat do 12. února příštího roku, řekl dnes ČTK zastupitel města a člen finančního výboru Martin Ponikelský (Nezávislí).

českýdubFB
archivní foto lokality je z FB Českého DUbu

V předchozí neúspěšně soutěži město za pozemky chtělo minimálně 138,8 milionu korun, což by pro třítisícové město v Podještědí byl největší obchod v jeho historii. Podstatnou změnou v podmínkách soutěže je, že k prodeji jsou nyní určené jen stavební pozemky. V předchozím výběrovém řízení město společně s nimi prodávalo i pozemky určené pro vybudování silnic a další veřejné infrastruktury. U nich nyní radnice počítá s tím, že je dá vybranému zájemci jen do výpůjčky po dobu výstavby. "Pro developery by mohlo být zajímavější, že nebudou kupovat něco, co nepotřebují," uvedl Ponikelský. Na bezmála deseti hektarech určených pro výstavbu se pozemky určené pro vybudování veřejné infrastruktury podílejí skoro ze čtvrtiny.

Stále platí, že stavební pozemky město prodává jako celek. Myšlenkou vybudovat vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá už více než pět let, původně zvažovala i variantu prodávat pozemky jednotlivě. Nakonec se zastupitelé přiklonili k variantě najít jednoho developera. Podmínkou pro podání nabídky je složení zálohy 20 milionů korun. Zájemce musí zároveň doložit, že v posledních deseti letech uskutečnil developerský projekt v oblasti bytové výstavby v hodnotě minimálně 50 milionů korun.

čtk