Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Devátý benefiční koncert Ostrova života přepsal rekordy, na nemocné se vybralo bezmála 134  tisíc korun 

27. 05. 2019 | 14:04

Bezmála 134 tisíc korun vynesl devátý ročník benefičního koncertu, pořádaného v sobotu 18. května na Hasičské louce v Hrádku nad Nisou spolkem Ostrov života. Nasbíraná suma představuje dosud rekordní množství peněz. Ty poputují vážně nemocným lidem.

ostrov1
Foto: od pořadatele akce

Lidé mohli tradičně přispět libovolným obnosem do zapečetěných pokladniček u vchodu, nakupovat ve stánku s rukodělnými výrobky a zúčastnit se každoročně očekávané dražby. U pokladen se vybralo 83.480 korun, stánkový prodej vynesl 32.244 korun a dražba 18.200 korun. Na konto veřejné sbírky Ostrov pomáhá tak letos putuje celkem 133.920 korun.

V letošním roce se pořadatelé vrátili k osvědčenému programu a dali prostor méně známým a začínajícím kapelám a účinkujícím.

Foto: od pořadatele akce

„Koncert odstartovala vystoupení dětí z hrádeckých mateřinek, zazpívala talentovaná Luisa Jírová, která ohromila porotu v loňském ročníku talentové soutěže, vystoupili členové baletní školy Malex Ballet School, kapela z Jedličkova ústavu Rachot Band, své vystoupení s dětmi přímo na místě nacvičil a předvedl také nadaný zpěvák a tanečník Petr Faltus a publikum potěšili tanečním číslem i členové B-soul academy. Odpolední a večerní program obstarali členové vokálního uskupení KrisKros a capella a skupiny Šťastnej den, MAREKs, Soumrak Band a Cover Power,“ uvedla za Ostrov života Věra Baumgartnerová.

LK/Jan Mikulička