Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do karantény musí jít dalších 18 učitelů z Frýdlantu, výuka má přesto začít 9. září

05. 09. 2020 | 15:09

AKTUALIZOVÁNO: Koronavirus se potvrdil u druhého pedagoga základní školy ve Frýdlantu na Liberecku, která v tomto školním roce kvůli nákaze ještě klasickou výuku nezahájila. Do karantény tak musí jít dalších 18 pedagogů, kteří s ním byli v kontaktu. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí města Martina Petrášková. V karanténě je kvůli dvěma nakaženým 34 pracovníků školy.

školaLaviceTurnov
ilustrační foto

Základní škola ve Frýdlantu má tři pracoviště v ulicích Purkyňova, Husova a Bělíkova, kam chodí 925 dětí. Koronavirus prokázal před týdnem test u jednoho z pracovníků školy, s nímž byla většina pedagogického sboru v kontaktu. V izolaci či karanténě je kvůli tomu 16 zaměstnanců. Škola počítala s tím, že po jejím vypršení prezenční výuka zahájí 9. září, zatím probíhá distančně. K dalšímu odkladu zahájení klasické výuky ale škola přistoupit nechce, i když nově do karantény muselo nastoupit dalších 18 pracovníků. Jsou z pracoviště v Husově ulici. "Pokud nestanoví Krajská hygienická stanice Liberec nebo jiný orgán jinak, školní rok 2020/2021 začne v naší škole ve středu 9. září," uvedl ředitel školy Petr Kozlovský.

Na pracovištích v Bělíkově a Purkyňově ulici by podle něj měla výuka začít prezenčně bez omezení. "Na pracovišti ZŠ Husova pak uděláme maximum pro to, aby byla prezenční výuka zajištěna pro žáky prvního stupně. Pro žáky druhého stupně bude na ZŠ Husova z důvodu nedostatečného počtu vyučujících pokračovat výuka distanční formou. V plném rozsahu pak začne 9. září fungovat pro všechna pracoviště základní školy školní družina a jídelna," řekl Kozlovský. Plány školy ale ještě může ovlivnit pondělní testování 18 pedagogů z pracoviště v Husově ulici, kteří jsou v karanténě. "Na základě výsledků testů pak Krajská hygienická stanice LK rozhodne o dalším postupu," dodal ředitel školy.

čtk