Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do zdravotního střediska ve Frýdlantu se imobilní pacienti dostanou pohodlněji

26. 02. 2024 | 5:41

Problém s přístupem k lékařům ve zdravotním středisku ve Fügnerově ulici ve Frýdlantě vyřešilo v minulých týdnech město Frýdlant. Do objektu, v němž se nacházejí ordinace, se nově imobilní pacienti dostanou díky nové plošině, která je vyveze do podlaží, v němž je již k dispozici výtah.

„Plošina pro imobilní pacienty byla v objektu s ordinacemi lékařů instalována v zadní části objektu Fügnerova 1124. Jde o dům, ve kterém je v zadní části také výjezd vozidel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Dříve jsem v něm přepravu imobilních pacientů řešili s pomocí rampy nebo bylo nutné pacienta předem do ordinace vynést, současné řešení s plošinou je ale daleko pohodlnější a pro pacienty a jejich doprovod komfortnější,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

„V případě použití plošiny je nutné kontaktovat ordinaci lékaře, do které pacient míří. Ať už prostřednictvím doprovázející osoby nebo telefonicky, personál totiž musí plošinu aktivovat a pacienta do budovy vpustit,“ upozorňuje ředitelka Bytového hospodářství Frýdlant Soňa Šlejtrová.

Plošina je hrazena z rozpočtu města, její pořízení přišlo na 248 tisíc korun.

www.mesto-frydlant.cz