Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant nechal vydláždit spojovací ulici mezi Hrnčířským náměstím a betlémem

02. 08. 2020 | 11:32

Nový povrch má spojovací ulička mezi Hrnčířským náměstím a betlémem v Zahradní ulici ve Frýdlantě. Už rozbitý asfalt, položený před desítkami let na čedičové kostky, vystřídaly kostky žulové. Tedy stejné, jakými je vydlážděno právě i sousední Hrnčířské náměstí a které jsou použity na povrch Zahradní ulice. Celé prostranství tak je barevně i povrchově sladěné.

Frydlant-radnice01
Foto: Mad

S novým povrchem v této uličce vedoucí k betlému jsme dlouhodobě počítali. Čekali jsme jen, až budeme mít v zásobě dostatek žulových kostek, vytěžených a vybraných z jiných stavebních či rekonstrukčních akcí ve Frýdlantu. Vždy se totiž snažíme využít veškerý materiál, který ještě může být k užitku,“ vysvětluje místostarosta města Jiří Stodůlka.

S rekonstrukcí ulice začalo město koncem května, kdy došlo k odstranění starého rozbitého asfaltového povrchu, vytěžení čedičových kostek a následovalo předláždění kostkami žulovými. Dokončena byla v první části července. „V duchu využití starých materiálů půjdeme i v případě vytěžených čedičových kostek, které jsme odvezli do naší deponie u skateparku. Počítáme s nimi pro revitalizaci prostranství u kostela, které plánujeme. Protože tam už dláždění čedičovými kostkami je a tento materiál se tam výborně hodí,“ dodává Jiří Stodůlka.Foto: www.mesto-frydlant.cz„Obnova s předlážděním uličky a vytvořením nového chodníku přišla na zhruba 755 tisíc korun bez DPH. Akce byla financována z městského rozpočtu,“ uzavírá Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

www.mesto-frydlant.cz