Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant plánuje příští rok zateplit sportovní halu, chce šetřit náklady na vytápění v mrazivém počasí

30. 12. 2019 | 11:45

Zateplení sportovní haly u zimního stadionu plánují v příštím roce ve Frýdlantu na Liberecku. Halu z 90. let je dnes velmi drahé vytopit, hlavně v mrazivém počasí. Od projektu za bezmála pět milionů korun si město slibuje výraznou úsporu nákladů. Kromě zateplení technici také vymění plynová topidla za plynové zářiče, řekl dnes ČTK místostarosta Jiří Stodůlka (ODS). Polovinu potřebných peněz navíc město získalo z evropských fondů.

tenisn rakety
Ilustrační foto

Provoz haly stál město každoročně zhruba 700.000 korun. "Uvažovali jsme už o tom, že ji zavřeme, protože byla neefektivní a máme i další tělocvičny. Pak ale přišli tenisti s nápadem využít ji jako tenisovou halu," doplnil starosta Dan Ramzer (ODS). Město pak investovalo do nového povrchu a tenistům halu pronajalo. Teď přispívá na provoz haly 350.000 korunami, tenisté je využívají od rána do večera.

Při silných mrazech je ovšem problém halu vytopit. "V příštím roce se proto objekt dočká zateplení fasády haly i zázemí, výměny oken a dveří a také zateplení střechy," popsala rozsah prací Zdena Ubiasová z investičního oddělení města. Práce by měly začít na jaře a hotové musí být do konce roku. Projekt počítá i s napojením kabin, které by měly vyrůst v sousedství a v budoucnu poslouží tenisové hale i dalším sportovištím.

Není to ale jediný projekt. Frýdlant chce zmodernizovat i nedaleké atletické hřiště, které je dnes škvárové a moderním nárokům neodpovídá. Na spolupráci se radnice dohodla se středními školami, hasiči i unií sportu. "Myslíme si, že region naší velikosti by měl mít takové zázemí pro atletiku k dispozici. Náklady se odhadují na 15 milionů korun, chceme žádat o dotaci z ministerstva školství," řekl Ramzer. V plánu je podle něj 400 metrů dlouhý tartanový ovál se čtyřmi drahami, zázemí pro skok daleký, trojskok, pro hod koulí a hod oštěpem.

čtk