Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant rozdá seniorům starším 65 let balíček ochranných pomůcek proti šíření koronaviru

09. 09. 2020 | 5:39

Frýdlant rozdá občanům starším 65 let balíčky, obsahující ochranné pomůcky sloužící k eliminaci nákazy novým typem koronaviru. V každém balíčku najdou senioři dvě bavlněné roušky s aktivním stříbrem, dvě látkové roušky s kapsou na nanofiltr a čtyři kusy tohoto nanofiltru. Darování balíčků s ochrannými pomůckami schválili zastupitelé i radní města Frýdlant. Každý senior starší 65 dostane jeden.

balíčky 3
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„Na základě vládních opatření proti šíření koronaviru nakoupilo město Frýdlant certifikované antibakteriální bavlněné ochranné roušky s aktivním stříbrem, které chrání ústa a nos proti vniknutí virových onemocnění. Dva kusy těchto roušek, společně s dvěma kusy dvouvrstvých roušek a čtyřmi kusy nanofiltrů darovaných Libereckým krajem, bude město díky dobrovolníkům doručovat od 8. do 14. září 2020 přímo do schránek 1631 seniorů ve věku 65+. Balíček je doplněn o letáček, který vysvětluje jak pomůcky používat a jaká opatření dodržovat,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Peníze na nákup pomůcek uvolnilo město Frýdlant ze svého rozpočtu a balíček je pro každého seniora staršího 65 let zdarma. „Na přípravě a distribuci se podílelo a podílí více jak dvacet dobrovolníků z řad zaměstnanců Městského úřadu Frýdlant, kteří práci odvedli nad rámec svých pracovních povinností,“ doplňuje tajemnice Městského úřadu Frýdlant Veronika Bubeníčková.

„Apelujeme na naše seniory, aby ochranné pomůcky používali a využívali. Nejen tam, kde je to nařízené, ale třeba i na místech, kde je větší koncentrace osob.  Aby byla ochrana co nejlepší, je třeba dodržovat pokyny, které mají přehledně shrnuté na speciálně vytvořeném letáku. Tam se dozvědí například to, jak vkládat nanofiltr do látkové roušky nebo jak roušky udržovat,“ dodává starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Jde o další krok, kterým chce město Frýdlant ochránit své seniory. Už na jaře, v době krizového stavu, rozdalo každému obyvateli města staršímu 65 let dvě látkové roušky.

www.mesto-frydlant.cz