Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlantská škola pro žáky s více handicapy zůstane uzavřená až do začátku prázdnin

18. 05. 2020 | 12:13

Základní škola speciální Frýdlant obdržela začátkem května dokument MŠMT ČR k podmínkám obnoveného provozu v souvislosti s přítomností žáků 1. stupně a 9. ročníku ve škole. Z tohoto dokumentu vyplývá, že tato škola, která je zřízena podle § 16 odst. 9 školského zákona pro žáky s mentálním postižením, souběžným postižením více vadami a poruchami autistického spektra, bude do 30. 6. 2020 uzavřena a vzdělávání bude i nadále probíhat jako dosud.

autismus
ilustrační foto

Příprava žáků 9. ročníku k přípravě na přijímací zkoušky je ale i v této speciální škole od 11. 5. 2020 možná, žáky kontaktovala třídní učitelka nebo výchovná poradkyně.

Dokument s názvem „Ochrana zdraví a provoz základních škol v období do konce školního roku 2019/2020“ lze najít jak na stránkách ministerstva školství (www.msmt.cz), tak na webových stránkách školy www.zsps-frydlant.cz.

Je nezbytné se školou spolupracovat a přebírat úkoly pro žáky domluvenou formou. Na webových stránkách školy mohou rodiče a zákonní zástupci dále najít informace k hodnocení výsledků vzdělávání žáků za toto druhé pololetí školního roku. O způsobu předávání vysvědčení budou včas informováni.

www.mesto-frydlant.cz