Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hejnické slavnosti se obešly bez incidentu, s falešnou vstupenkou nikdo nepřišel

06. 07. 2019 | 19:54

Několik set falešných vstupenek kolovalo mezi lidmi na dnešní placenou část Hejnických slavností. Organizátoři městské akce se rozhodli držitele neplatných lístků nevpustit, žádný incident se ale v průběhu dne nestal. "Nemáme nic hlášeno, řekla ČTK mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

jarmark-4
Ilustrační foto

Klidný průběh akce potvrdil i starosta Jaroslav Demčák. Do 19:00 podle něj nepřišel nikdo, kdo by se pokusil na falešnou vstupenku dostat do areálu s hudebním festivalem. "Je možné, že si to lidé mezi sebou řekli a vyházeli je, nebo je od nich zpátky vykoupil ten, kdo jim je prodal," uvedl Demčák. Podle něj je ale možné, že někdo s neplatnou vstupenkou se může objevit ještě v průběhu večera.

Starosta již dříve uvedl, že mohlo být vyrobeno až 1000 falešných vstupenek a prodat se z nich mohlo asi 200. Poznat se daly podle číslování, falešné začínají trojčíslím 046. Falzifikáty se prodávaly za 100 až 150 korun, platný lístek stál 300 korun.

Slavnosti v třítisícovém městě z podhůří Jizerských hor jsou dvoudenní. Placený je jen dnešní zábavný a hudební program s koncertem skupiny Mandrage či vystoupením zpěváka Sebastiana. Kolik lidí festival sledovalo, budou podle starosty vědět až v příštích dnech. Mnohem více lidí ale dnes přišlo na bezplatně přístupnou část programu, do které patřily kolotočářské atrakce, stánkový prodej v ulicích či řemeslný jarmark před kostelem. "Všechny odstavné plochy byly přes den plné, nebylo už kde zaparkovat. Odhaduji, že za dnešek přišlo 10.000 lidí," dodal Demčák. Hejnické slavnosti pokračují i v neděli. Vystoupí na nich i Maxim Turbulenc nebo Žlutý pes, vstupné se v neděli neplatí.

V minulosti problémy s falešnými vstupenkami na Hejnické slavnosti nebyly, i když se zřejmě také objevily. "Myslím, že jednotkově si někdo vyrobil fake, který nebyl poznat. Tady se ale bavíme o stovkách kusů, kdy nešlo o to něco ušetřit, ale vydělat," řekl již dříve ČTK starosta.

čtk