Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká městská policie zredukuje služby ve Frýdlantě na polovinu. Nejsou lidi

31. 03. 2020 | 14:29

Liberecká městská policie nebude od středy působit v 25 kilometrů vzdáleném Frýdlantu nepřetržitě celý den. Služby zredukuje na polovinu. Hlavním důvodem omezení v osmitisícovém pohraničním městě je nedostatek strážníků. Služby budou nepravidelné, řekla dnes ČTK mluvčí Městské policie Liberec Dana Bušková.

MPliberecFRýdlant
Foto: FB MP Liberec

"Organizačně to bude tak, že na každý měsíc budeme vytvářet plán služeb po dohodě s městem," dodala. Kvůli omezení činnosti se také strážníci domluvili na užší spolupráci se státní policií, která má ve Frýdlantu obvodní oddělení. Podle Buškové si vypomůžou při řešení podnětů od obyvatel města.

Liberečtí strážníci ve Frýdlantu působí od roku 2012, dostatek jich ale není ani pro krajské město. Liberecká městská policie má 80 strážníků, cílem je dostat se na 100. Získávat nové se ale moc nedaří, proto Liberec uvažoval o tom, že strážníky do Frýdlantu přestane vysílat úplně. Ve službách se tam střídalo šest strážníků. Výslednou dohodu považuje Frýdlant za úspěch. "Je to vstřícný krok, protože v jednu chvíli to vypadalo, že nebudeme mít nic," řekl už dříve ČTK starosta Frýdlant Dan Ramzer (ODS). Měsíčně bude od dubna Frýdlant platit za služby libereckých strážníků 187.500 korun, nyní je to dvakrát více. Nová dohoda platí zatím na 18 měsíců, do konce září 2021.

čtk