Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Město Frýdlant postaví na sídlištích dvě parkoviště pro 58 aut

05. 05. 2019 | 9:17

Na sídlištích v příhraničním Frýdlantu na Liberecku vybuduje město letos dvě parkoviště pro 58 aut za 3,3 milionu korun. Špatná je situace hlavně v Lesní ulici. Podle místostarosty Jiřího Stodůlky tam na 300 až 400 bytů je zatím jen asi 20 míst k parkování.

"I když je to naše nejnovější sídliště, tak tam na konci 80. let minulého století nikdo nepočítal s tím, že by tam obyvatelé měli také auta," uvedl Stodůlka. Parkoviště vznikne v průběhu léta na konci Lesní ulice, nad svahem u zimního stadionu. "Nahradí asfaltovou plochu, která částečně ke stání aut už v současné době sloužila. Nicméně počet parkovacích míst tu bude nově vyšší, počítá se s 28 místy pro automobily," uvedl místostarosta.

Druhé parkoviště pro 30 aut radnice začne stavět na konci května v Bezručově ulici. "Tady nahradí parkoviště štěrkové stání, na které se v současné době vejde zhruba 12 aut. Zbylá místa budou nová, vytvořená místo rozbité betonové plochy," řekl Stodůlka.

Podle něj právě na sídlištích je v městě se 7500 obyvateli největší problém s parkováním. Za předchozí tři roky na nich vybudovali tři parkoviště. "Paradoxně nejstarší sídliště je na tom lépe než novější. Je to dané tím, že je tam více místa, méně bytů, domy jsou nižší," dodal místostarosta.

Problémy s nedostatkem parkovacích míst na sídlištích mají i další města v Libereckém kraji. Stotisícový Liberec dokonce zvažuje, že místa pro odstavení vozidel na sídlištích zpoplatní.

čtk

Načítám...
Napiš komentář