Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Místo zchátralé textilky vzniklo v Chrastavě logistické a výrobní centrum

08. 10. 2019 | 8:39

V pondělí 7. října se uskutečnilo otevření Business Parku Chrastava - moderního logistického a výrobního centra o rozloze 20.000 m2. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili nejen zástupci města a investora, ale i dodavatelé stavby a veřejnost. Akce, kterou v odpoledních hodinách zpestřilo vystoupení liberecké kapely TĚLA, se zúčastnilo více než 200 osob.

Business Park Chrastava, který se nachází ve strategické poloze u německých a polských hranic na rychlostní silnici E442 s návazností dálnice D10, si pronajala společnost Wassa. Přesunula sem část závodu na výrobu i sklad lepenkových obalů z Příšovic.

Areálu, který dlouhodobě chátral, se rozhodla v roli investora vdechnout nový život společnost Renwon. Chátrající budovy bývalé továrny na textil, která vystřídala řadu jmen - Bytex, Mykana či Bremi, bylo nutné strhnout kvůli špatnému stavu. Na jejím místě vznikly flexibilní prostory pro skladování, lehkou výrobu, montáž a doprovodné administrativní činnosti. Kapacita areálu umožňuje vytvoření až 160 pracovních míst. Moderní prostory parku mohou být uzpůsobeny na míru nájemci a reflektovat další rozvoj.

Projekt je realizován s ohledem na okolní prostředí. V Business Parku bude proto fungovat pouze dvousměnný provoz a nabízí dostatek parkovacích míst pro osobní i nákladní auta uvnitř areálu.

TZ