Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na frýdlantské náměstí se v pátek 26. května sjedou automobily značky Jaguar

25. 05. 2023 | 8:29

Jednou ze zastávek jarního srazu historických automobilů značky Jaguar bude v pátek 26. května 2023 také Frýdlant. Vozy bude možné ve Frýdlantu obdivovat zhruba od 11.30 do 12.30 hodin na náměstí T. G. Masaryka. V době, kdy si jejich majitelé a šoféři budou prohlížet historické centrum města.

auto jaguár
Ilustrační foto

„V rámci jarního setkání nazvaného Jaguar meeting severní Čechy počítáme s účastí zhruba dvou desítek historických vozů ikonické značky Jaguar, jenž  pocházejí z 50. až 70. let minulého století. Ve Frýdlantě se zastaví v rámci své jízdy, která začne v Jablonci nad Nisou, bude pokračovat přes Souš do Hejnic a odtud se vydáme právě do Frýdlantu,“ přibližuje Petr Pelech z Jaguar enthusiasts‘ club ČR&SR. Poté se vozy vydají na cestu do Žitavy a zpátky přes Lužické hory do Čech.

Na frýdlantském náměstí se budou moci lidé "naživo" seznámit s veterány zhruba od 11.30 hodin. „Zaparkované historické vozy značky Jaguar se téměř v každém městě setkávají s příznivou odezvou ze strany veřejnosti, protože tyto automobily z 50. až 70. let minulého století už na našich silnicích prakticky nelze potkat. Jsem přesvědčen, že i ve Frýdlantu si najdou své příznivce,“ dodává Petr Pelech s tím, že automobily zaparkované pohromadě na náměstí utvoří

www.mesto-frydlant.cz