Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na třináctce u Bílého Kostela se střetl náklaďák s osobním autem. Jeden člověk zemřel

19. 02. 2020 | 17:40

AKTUALIZOVÁNO: Tragická nehoda z dnešního rána uzavřela na deset hodin frekventovanou silnici 13 z Liberce na Děčín u Bílého Kostela na Liberecku. Čelně se tam srazilo nákladní auto s osobním. Řidič osobního vozu na místě zemřel a řidič nákladního utrpěl středně těžké poranění, vyplývá z vyjádření mluvčích policie a záchranné služby. Silnici se podařilo zprůjezdnit v 17:30.

bilkostelHZS2
Foto: twitter HZS

Nehoda se stala před 07:30 na silnici za Bílým Kostelem směrem na Děčín. "Řidič osobního vozidla tovární značky BMW jedoucí ve směru od Liberce na Děčín ze zatím nezjištěných důvodů vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Řidič BMW střet nepřežil. "Utrpěl zranění neslučitelná se životem, lékař konstatoval smrt," uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Zranění řidiče nákladního vozu hodnotí záchranáři jako středně těžké. "Byl při vědomí, na místě komunikoval a byl převezen pozemní posádkou na traumacentrum liberecké nemocnice," dodal Georgiev.

Silnice zůstala kvůli vyšetřování nehody a odklízení následků uzavřená zhruba deset hodin. "Vyšetřování tragické dopravní nehody si převzali liberečtí kriminalisté," dodal liberecký mluvčí policie Vojtěch Robovský.

čtk

Foto: twitter HZS LK

Podle Dopravniinfo.cz se na třináctcce dnes ráno stala ještě jedna nehoda. Dvě osobní auta se střetla u Jablonného v Podještědí. Kolize se obešla bez zranění, ale jeden jízdní pruh tam je uzavřen.

lo