Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nádvoří frýdlantské radnice po celou dobu adventu zdobí krásný dřevěný betlém Tomáše Gärtnera

02. 12. 2021 | 5:41

Po celou dobu adventu zdobí nádvoří radnice ve Frýdlantu opět dřevěný betlém sochaře Tomáše Gärtnera z Jablonce nad Nisou. Připomíná, že se blíží nejkrásnější svátky roku, Vánoce. Betlém je tvořen nejen tradičními postavami Ježíška, panny Marie, Josefa či tří králů, ale také například skupinou hudebníků, pastevcem, sousoším dětí a také třeba sochou psa. Celkem už čítá 18 dřevěných soch.

frýdlant betlém nádvoří 1
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„Betlém každoročně rozšiřujeme, letos do něj přibyla socha ponocného a také osla,“ říká Kateřina Korečková z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Betlém je veřejnosti přístupný z boku radnice z ulice Míru každý všední den od 8.00 do 16.00 hodin, v pondělí a ve středu se na něj můžete zajít podívat až do 17.00 hodin, po 16 hodině je ale vstup hlavním vchodem radnice, v souvislosti s úředními hodinami Městského úřadu Frýdlant. Přijďte si krásně nazdobené nádvoří radnice s dřevěným betlémem prohlédnout nejen během dne, ale i na večer, kdy se betlém také rozsvítí. Na nádvoří radnice zůstane dřevěný betlém až do 6. ledna 2022.

www.mesto-frydlant.cz